Voor de krant

Mijn eerste baan in de journalistiek duurde drie maanden en eindigde toen de publicatie waarvoor ik schreef, De Courant/Nieuws van de Dag na 127 jaar ophield te bestaan. Vanaf juli 1998 werkte ik tot 2010 voor het financiƫle weekblad FEM/DeWeek en FEM Business. Sinds april 2010 ben ik in dienst als financieel verslaggever bij De Telegraaf / DFT.

Boeken en lezingen

De 21e eeuw die zo hoopvol begon met de belofte van het piepjonge commerciƫle internet met zijn onbegrensde mogelijkheden van een hele Nieuwe Economie van onophoudelijke groei, liet tien jaar later na de Lehman-crisis een heel ander beeld zien. Wat zich in de tussentijd afspeelde, was onderwerp voor mijn boek Banken, bubbels en bonussen , dat in maart 2010 verscheen.

In 2014 worstelden Martin Visser en ik ons een paar keer door Kapitaal in de 21e eeuw van de Franse econoom Thomas Piketty, om daar een handzame samenvatting van 80 pagina's van te


maken, waarbij we uiteraard ook de Nederlandse situatie onder de loep namen in De kleine Piketty , waarover Martin en ik diverse lezingen gaven.

Sinds juli 2016 ligt De robots komen eraan! in de winkel. Over wat robots en slimme machines gaan betekenen voor hoe we met nieuwe technologie gaan werken, leven en misschien zelfs liefhebben in de toekomst.

Over De robots komen eraan! heb ik diverse lezingen verzorgd, onder andere op het Brainwash Festival 2016, een debatavond over robotisering in debatcentrum De Rode Hoed en MediaBites Amsterdam 2017.

Wouter van Bergen