Wouter van Bergen

De Kleine Piketty 2

Samenvatting van Thomas Piketty's Kapitaal en Ideologie, de opvolger van Kapitaal in de 21e Eeuw. Geschreven samen met Martin Visser Verschenen bij Business Contact in mei 2020.

De Kleine Piketty

Het kapitale boek van de Thomas Piketty samengevat. Geschreven samen met Martin Visser. Verschenen bij Business Contact in oktober 2014.

De robots komen eraan!

Over robotisering en onze toekomst met intelligente machines. Verschenen bij Business Contact in juli 2016.

Banken, Bubbels en Bonussen

Een kleine geschiedenis van het eerste economische decennium van de 21e eeuw. Verschenen bij Business Contact in maart 2010.

Discussieavond in debatcentrum de Rode Hoed: De Robot: collega en concurrent


Zijn vrouwen en laagopgeleiden de dupe? Komt de 15-urige werkweek binnen handbereik? En wat zijn de andere consequenties van een robot als collega? Wie is er aansprakelijk als de zelfrijdende Google-auto brokken maakt? En moet je gehoorzamen aan een robot? Met andere woorden: kijken we reikhalzend uit naar robots als Baxter, Zora en Paro of zien we er juist tegenop?

Ook met bijdragen van robotdeskundige Vanessa Evers (TU-Twente), SER-lid Romke van der Veen, prof. Edgar du Perron (raadsheer in de Hoge Raad) en ethica Margo van Kemenade. Moderator is Jim Jansen, hoofdredacteur New Scientist.